Istniejące wersje czasowe art. 111
•
Tekst ujednolicony przez redakcję na dzień:
2008.09.20
•
2010.03.11
zmieniony przez
•
2010.03.25 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2010 r. nr 46, poz. 275
•
2013.04.22 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2013 r. poz. 482
•
2015.08.04 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2015 r. poz. 1094
•
2018.03.26 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2018 r. poz. 618
•
2019.05.06 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2019 r. poz. 821
•
2021.02.12 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2021 r. poz. 281
•
2021.11.05 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2021 r. poz. 2008
•
2022.10.20 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2022 r. poz. 2151
•
2023.10.03 Tekst jednolity
ujednolicony przez
Dz. U. z 2023 r. poz. 2119
•Pokaż wszystkie w jednym oknie
Art. 111. § 1. Kto nie dopełnia obowiązku zapewnienia należytego stanu sanitarnego, zwłaszcza w zakresie utrzymania czystości oraz używania przez pracowników wymaganego ubioru:
1) w zakładzie produkującym lub wprowadzającym do obrotu środki spożywcze,
2) w miejscu uzyskiwania mleka,
podlega karze grzywny.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto nie zachowuje należytej czystości w produkcji lub w obrocie środkami spożywczymi.