Facebook

Kliknij ten link, aby przejść do panelu logowania.
Teraz do wszystkich płatnych Serwisów internetowych
Wydawnictwa Podatkowego GOFIN loguj się w jednym
miejscu.


Po zalogowaniu znajdziesz menu z linkiem do swojego
konta abonenta i dodatkowych opcji.

Jak szukać?»

Do 30 kwietnia 2025 r. podatnicy PIT powinni przekazać sprawozdanie finansowe za 2024 r. do Szefa KAS (czytaj więcej) 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US zeznań za 2024 r.: PIT-28, PIT-28S, PIT-36, PIT-36S, PIT-36L, PIT-36LS, PIT-37, PIT-38, PIT-39 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US deklaracji DSF-1 za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-RB, PIT-RBS, PIT-CSR i PIT-CSRS za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-DZ za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin przekazania Szefowi KAS sprawozdania finansowego za 2024 r. przez podatnika prowadzącego księgi rachunkowe
Ujednolicone przepisy prawne - www.przepisy.gofin.pl
Aktualnie jesteś: Ujednolicone przepisy prawne (strona główna) » Inne » Działalność gospodarcza »  Ustawa z dnia 26.06.1974 r. Kodeks pracy

Ustawa z dnia 26.06.1974 r. Kodeks pracy1)

 
 
GOFIN WYJAŚNIA: publikacje *) powiązane z aktualnie wyświetlanym art. 232 obowiązującym od 16.05.2018 r. do 4.06.2019 r.
Art. 232 - wersja czasowa od 16.05.2018 r. do 4.06.2019 r.
Napoje profilaktyczne w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 45 (1607) z dnia 6.06.2019
Posiłki (napoje) profilaktyczne przekazywane pracownikom w ramach bhp
Dodatek nr 16 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 15 z dnia 20.05.2019 - Ulgi i zwolnienia w PIT, ZUS i VAT - wybrane zagadnienia
Obiady wydawane pracownikom
Przegląd Podatku Dochodowego nr 9 (489) z dnia 1.05.2019
Podstawa prawna przekazania pracownikom świadczeń w ramach bhp
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 12 (1019) z dnia 20.04.2019
Dodatkowe wymogi bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 10 (1572) z dnia 4.02.2019
Posiłki regeneracyjne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 92 (1549) z dnia 15.11.2018
Zapewnienie pracownikom napojów i posiłków profilaktycznych w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 22 (472) z dnia 10.11.2018
Posiłki profilaktyczne po godzinach pracy trzeba oskładkować
Gazeta Podatkowa nr 84 (1541) z dnia 18.10.2018
Napoje i posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 19 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 20 z dnia 10.10.2018 - BHP w firmie
Usługi gastronomiczne w rachunku kosztowym
Gazeta Podatkowa nr 81 (1538) z dnia 8.10.2018
Napoje profilaktyczne i ochrona pracowników przed upałami
Gazeta Podatkowa nr 64 (1521) z dnia 9.08.2018
Obowiązki pracodawcy wynikające z przepisów bhp
Przegląd Podatku Dochodowego nr 15 (471) z dnia 1.08.2018
Posiłki od pracodawcy w przychodach pracowniczych
Gazeta Podatkowa nr 58 (1515) z dnia 19.07.2018
Napoje profilaktyczne i ochrona przed upałami w okresie letnim
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (991) z dnia 10.07.2018
Podatek VAT od zakupu posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 12 (468) z dnia 20.06.2018
GOFIN WYJAŚNIA: publikacje *) powiązane z art. 232 w pozostałych wersjach czasowych
Art. 232 - wersja czasowa od 31.07.2023 r. do 5.03.2025 r.
Profilaktyczne posiłki i napoje
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2025 - Poradnik pracodawcy w zakresie BHP
Bhp przy pracy zdalnej
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2025 - Poradnik pracodawcy w zakresie BHP
Bhp przy pracy zdalnej
Pomocnik Kadrowego do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 5 z dnia 1.03.2025
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w porze zimowej
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 4 (1227) z dnia 1.02.2025
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków profilaktycznych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 1 (625) z dnia 1.01.2025
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 103 (2186) z dnia 23.12.2024
Odliczenie VAT od zakupu posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 22 (622) z dnia 20.11.2024
Zapewnienie pracownikom posiłków profilaktycznych
Dodatek nr 12 do Poradnika VAT nr 16 z dnia 20.08.2024 - Świadczenia nieodpłatne w świetle ustawy o VAT
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Dodatek nr 23 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 22 z dnia 1.08.2024 - Wydatki na pracowników i osoby współpracujące - kompleksowe rozliczenie w firmie
Ochrona pracowników przed upałami w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 60 (2143) z dnia 25.07.2024
Zapewnienie pracownikom napojów w okresie letnim
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 14 (608) z dnia 10.07.2024
Karty lunchowe w przychodach pracownika i zleceniobiorcy
Gazeta Podatkowa nr 36 (2119) z dnia 2.05.2024
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 5 (1192) z dnia 10.02.2024
Posiłki i poczęstunki w rachunku kosztowym
Gazeta Podatkowa nr 5 (2088) z dnia 15.01.2024
Ewidencja wybranych obowiązkowych świadczeń na rzecz pracowników
Gazeta Podatkowa nr 73 (2052) z dnia 11.09.2023
Art. 232 - wersja czasowa od 19.07.2022 r. do 30.07.2023 r.
Wydatki na zakup wody wydawanej pracownikom
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 21 (1172) z dnia 20.07.2023
Zapewnienie pracownikom posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 13 (589) z dnia 10.07.2023
Zasady bhp
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2023 - Elastyczne formy świadczenia pracy
Treść indywidualnego porozumienia z pracownikiem wykonującym pracę zdalną
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 6 (576) z dnia 10.03.2023
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w zimie
Gazeta Podatkowa nr 97 (1972) z dnia 5.12.2022
Praca zdalna na nowych zasadach
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 23 (569) z dnia 1.12.2022
VAT przy nieodpłatnych świadczeniach na rzecz pracowników
Gazeta Podatkowa nr 66 (1941) z dnia 18.08.2022
Posiłki dla pracowników jako przychód i koszt
Gazeta Podatkowa nr 62 (1937) z dnia 4.08.2022
Art. 232 - wersja czasowa od 30.07.2020 r. do 18.07.2022 r.
Zakup posiłków w kosztach pracodawcy
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 55 (1930) z dnia 11.07.2022 - Rozliczenie wydatków pracowniczych w podatku dochodowym
Bezpieczeństwo i higiena pracy w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 52 (1927) z dnia 30.06.2022
Koszty pracownicze
Przegląd Podatku Dochodowego nr 10 (562) z dnia 20.05.2022
Obowiązki pracodawcy wynikające z przepisów bhp
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 10 (562) z dnia 20.05.2022
Produkty spożywcze i gastronomia w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 25 (1900) z dnia 28.03.2022
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2022 - Ochrona zatrudnienia pracowników ze względu na warunki pracy
ZUS od posiłków dla pracowników finansowanych przez zakład pracy
Gazeta Podatkowa nr 14 (1889) z dnia 17.02.2022
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 102 (1873) z dnia 23.12.2021
Skutki podatkowe zapewnienia posiłków pracownikom
Gazeta Podatkowa nr 89 (1860) z dnia 8.11.2021
Karty przedpłacone na nabycie posiłków profilaktycznych i innych produktów spożywczych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 21 (549) z dnia 1.11.2021
Zwrócony pracownikowi koszt posiłku
Przegląd Podatku Dochodowego nr 20 (548) z dnia 20.10.2021
Czy pracownik może otrzymać ryczałt zamiast zimnych napojów?
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 25 (1104) z dnia 1.09.2021
Dofinansowanie z różnych źródeł posiłków dla pracowników
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 16 (538) z dnia 10.08.2021
Obowiązki z zakresu bhp w sezonie letnim
Gazeta Podatkowa nr 61 (1832) z dnia 2.08.2021
PIT i ZUS od wartości kart na posiłki dla pracowników
Gazeta Podatkowa nr 30 (1801) z dnia 15.04.2021
Napoje profilaktyczne
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2021 - Wybrane zagadnienia z zakresu BHP
Posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2021 - Wybrane zagadnienia z zakresu BHP
Karty przedpłacone służące do zakupu produktów żywnościowych
Dodatek nr 7 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 7 z dnia 1.04.2021 - Zwolnienie z oskładkowania niektórych rodzajów przychodów w świetle interpretacji ZUS
Zapewnienie odpowiednich warunków bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 6 (1777) z dnia 21.01.2021
Zakup bonów/kuponów żywieniowych dla pracowników
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 35 (1078) z dnia 10.12.2020
Świadczenia wynikające z przepisów bhp
Przegląd Podatku Dochodowego nr 23 (527) z dnia 1.12.2020
Posiłki od pracodawcy w przychodach pracowniczych
Gazeta Podatkowa nr 91 (1757) z dnia 12.11.2020
Zakup posiłków profilaktycznych a prawo do odliczenia VAT
Gazeta Podatkowa nr 83 (1749) z dnia 15.10.2020
Zakup posiłków profilaktycznych a prawo do odliczenia VAT
Poradnik VAT nr 19 (523) z dnia 10.10.2020
Art. 232 - wersja czasowa od 5.06.2019 r. do 29.07.2020 r.
Przepisy stanowiące o obowiązku zapewnienia pracownikom napojów
Dodatek nr 11 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 14 z dnia 20.07.2020 - Świadczenia pracownicze w księgach jednostki
Zapewnienie warunków bhp w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 55 (1721) z dnia 9.07.2020
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 11 (1677) z dnia 6.02.2020
Posiłki i napoje profilaktyczne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 8 (1674) z dnia 27.01.2020
Bezpłatne wyżywienie dla pracowników i zleceniobiorców a przychód podatkowy i składki ZUS
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 3 (1046) z dnia 20.01.2020
Bony uprawniające do pobrania ciepłego posiłku zamiast posiłków profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 2 (1045) z dnia 10.01.2020
Zapewnienie uprawnionym pracownikom posiłków profilaktycznych w formie cateringu
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 1 (499) z dnia 1.01.2020
Posiłki i napoje profilaktyczne
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 21 (495) z dnia 1.11.2019
Wydatki na posiłki profilaktyczne dla pracowników
Dodatek nr 30 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 30 z dnia 20.10.2019 - Wydatki firmowe jako koszty podatkowe i bilansowe - wybrane zagadnienia
Karty na posiłki profilaktyczne dla pracowników - PIT i składki ZUS
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 30 (1037) z dnia 20.10.2019
Posiłki profilaktyczne także w formie cateringu
Dodatek nr 27 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 28 z dnia 1.10.2019 - Zmiany w przepisach wprowadzone w trakcie 2019 r.
Należność za niezwróconą przez pracownika odzież roboczą
Poradnik VAT nr 16 (496) z dnia 20.08.2019
Posiłki i napoje profilaktyczne
Poradnik VAT nr 15 (495) z dnia 10.08.2019
Posiłki profilaktyczne także w formie kateringu
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (1027) z dnia 10.07.2019
Karty żywieniowe dla pracowników po godzinach pracy trzeba oskładkować
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (1027) z dnia 10.07.2019
Ujęcie w podatkowej księdze kosztu zakupu posiłków dla pracowników
Przegląd Podatku Dochodowego nr 13 (493) z dnia 1.07.2019
Profilaktyczne posiłki i napoje
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 50 (1612) z dnia 24.06.2019 - Zapewnienie warunków BHP w firmie
Wydatki na usługi gastronomiczne
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 48 (1610) z dnia 17.06.2019 - Wydatki pracownicze w kosztach podatkowych
Art. 232 - wersja czasowa od 12.01.2018 r. do 15.05.2018 r.
Dodatkowy posiłek przychodem pracownika
Gazeta Podatkowa nr 30 (1487) z dnia 12.04.2018
Posiłki profilaktyczne wyłączone z podstawy wymiaru składek ZUS
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 7 (457) z dnia 1.04.2018
Rozliczenie podatkowo-składkowe ekwiwalentu dla pracowników
Przegląd Podatku Dochodowego nr 5 (461) z dnia 1.03.2018
Art. 232 - wersja czasowa od 12.10.2016 r. do 11.01.2018 r.
Bezpieczeństwo i higiena pracy w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 89 (1443) z dnia 6.11.2017
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Dodatek nr 25 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 27 z dnia 20.09.2017 - Rozliczanie świadczeń pracowniczych - Prawo pracy, podatki i ewidencja księgowa
Woda mineralna dla zleceniobiorców w czasie upałów
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (959) z dnia 20.08.2017
Przepisy stanowiące o obowiązku zapewnienia pracownikom napojów
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 15 (447) z dnia 1.08.2017
Wysokość diet w krajowej podróży służbowej
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 54 (1408) z dnia 6.07.2017 - Pracownik w podróży służbowej
Napoje profilaktyczne dla pracowników w porze letniej
Gazeta Podatkowa nr 50 (1404) z dnia 22.06.2017
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 17 (952) z dnia 10.06.2017
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2017 - Składniki wynagrodzenia zwolnione ze składek ZUS i podatku dochodowego
Poczęstunki i posiłki w kosztach firmowych
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 22 (1376) z dnia 16.03.2017 - Firmowe wydatki w kosztach podatkowych
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 4 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 4 z dnia 10.02.2017 - Ochrona pracowników ze względu na warunki pracy
Zapewnienie odpowiedniej temperatury i posiłków profilaktycznych w okresie zimowym
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 34 (933) z dnia 1.12.2016
Ustalanie "krajowej" diety w podróży służbowej
Gazeta Podatkowa nr 96 (1346) z dnia 1.12.2016
Posiłki profilaktyczne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 91 (1341) z dnia 14.11.2016
Art. 232 - wersja czasowa od 4.11.2014 r. do 11.10.2016 r.
Wydatki gastronomiczne w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 77 (1327) z dnia 26.09.2016
Napoje chłodzące zakupione dla pracowników
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (923) z dnia 20.08.2016
Letnie obowiązki z zakresu bhp
Gazeta Podatkowa nr 57 (1307) z dnia 18.07.2016
Wyliczanie diet za krajową podróż służbową
Gazeta Podatkowa nr 36 (1286) z dnia 5.05.2016
W porze zimowej więcej obowiązków bhp
Gazeta Podatkowa nr 98 (1243) z dnia 7.12.2015
Obowiązki pracodawców w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 91 (1236) z dnia 12.11.2015
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 21 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 22 z dnia 10.11.2015 - Zwolnienie z oskładkowania i opodatkowania niektórych składników wynagrodzenia
Dostarczanie pracownikom posiłków profilaktycznych, napojów i odzieży roboczej
Dodatek nr 12 do Poradnika VAT nr 19 z dnia 10.10.2015 - Podmioty i czynności podlegające ustawie o VAT
Nieodpłatne przekazanie towarów
Poradnik VAT nr 18 (402) z dnia 20.09.2015
Zapewnienie odpowiednich warunków pracy w okresie letnim
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 71 (1216) z dnia 3.09.2015 - Zasady organizowania stanowisk pracy dla pracowników
Warunki pracy w okresie zimowym
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 71 (1216) z dnia 3.09.2015 - Zasady organizowania stanowisk pracy dla pracowników
Odliczenie VAT z tytułu nabycia posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 16 (400) z dnia 20.08.2015
Obowiązki pracodawcy wobec pracowników zatrudnionych w warunkach szczególnie uciążliwych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 15 (399) z dnia 1.08.2015
Letnie obowiązki z zakresu bhp
Gazeta Podatkowa nr 58 (1203) z dnia 20.07.2015
Składki ZUS od świadczeń wynikających z przepisów bhp
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 19 (1164) z dnia 5.03.2015 - Świadczenia pracownicze zwolnione ze składek ZUS
Wydatki na posiłki w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 99 (1140) z dnia 11.12.2014
Obowiązki bhp w sezonie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 99 (1140) z dnia 11.12.2014
Zapewnienie posiłku profilaktycznego a wysokość diety za podróż służbową
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 35 (862) z dnia 10.12.2014
Zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków pracy w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 23 (377) z dnia 1.12.2014
Składki ZUS od świadczeń wynikających z bhp
Gazeta Podatkowa nr 92 (1133) z dnia 17.11.2014
Art. 232 - wersja czasowa od 1.01.2009 r. do 3.11.2014 r.
Napoje profilaktyczne
Dodatek nr 17 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 18 z dnia 10.09.2014 - Leksykon BHP
Posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 17 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 18 z dnia 10.09.2014 - Leksykon BHP
Zapewnienie wody i innych napojów w czasie upałów
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (851) z dnia 20.08.2014
Obowiązki wynikające z przepisów prawa pracy
Przegląd Podatku Dochodowego nr 13 (373) z dnia 1.07.2014
Obowiązki pracodawcy w czasie letnich miesięcy
Gazeta Podatkowa nr 49 (1090) z dnia 18.06.2014
Posiłki profilaktyczne
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 26 (1067) z dnia 31.03.2014 - Jak chronić zdrowie pracowników w miejscu pracy?
Zimowe obowiązki pracodawcy w zakresie bhp
Gazeta Podatkowa nr 7 (1048) z dnia 23.01.2014
Czy zapewnienie posiłków profilaktycznych wpływa na wysokość diety?
Dodatek nr 36 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 35 z dnia 10.12.2013 - Podróże służbowe - przepisy, wyjaśnienia
Pora zimowa dokłada pracodawcy obowiązków
Gazeta Podatkowa nr 94 (1031) z dnia 25.11.2013
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 21 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 22 z dnia 10.11.2013 - Składniki wynagrodzenia bez składek i podatku
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 22 (352) z dnia 10.11.2013
Woda i napoje zapewnione przez pracodawcę
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 84 (1021) z dnia 21.10.2013 - Opodatkowanie pozapłacowych świadczeń pracowniczych
Zapewnienie posiłków pracownikom
Dodatek nr 30 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 29 z dnia 10.10.2013 - Świadczenia pracownicze wyłączone ze składek ZUS w 2013 r.
Zapewnienie posiłków
Przegląd Podatku Dochodowego nr 19 (355) z dnia 1.10.2013
Napoje i posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 14 do Przeglądu Podatku Dochodowego nr 18 z dnia 20.09.2013 - Dochody wolne od podatku
Zapewnienie odpowiednich warunków w okresie letnim
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 74 (1011) z dnia 16.09.2013 - Jak przygotować stanowisko pracy dla pracownika?
Świadczenia wynikające z przepisów bhp
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 56 (993) z dnia 15.07.2013 - Składki ZUS od świadczeń pracowniczych
W czasie lata pracodawcy przybywa obowiązków
Gazeta Podatkowa nr 54 (991) z dnia 8.07.2013
Obowiązek zapewnienia pracownikom zimnych napojów wynikający z przepisów bhp
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 13 (349) z dnia 1.07.2013
Czy posiłki profilaktyczne zmniejszają dietę z tytułu podróży służbowej?
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 15 (806) z dnia 20.05.2013
Składki ZUS od kart żywieniowych
Gazeta Podatkowa nr 32 (969) z dnia 22.04.2013
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 4 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 4 z dnia 10.02.2013 - Ochrona pracowników ze względu na warunki pracy
Warunki pracy w okresie zimowym zgodne z wymogami bhp
Gazeta Podatkowa nr 5 (942) z dnia 17.01.2013
Dieta i posiłek regeneracyjny w podróży służbowej
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 2 (332) z dnia 10.01.2013
Opodatkowanie ekwiwalentu za posiłki profilaktyczne
Przegląd Podatku Dochodowego nr 1 (337) z dnia 1.01.2013
«
1
2
3
4
5
»
Art. 232 - wersja czasowa od 31.07.2023 r. do 5.03.2025 r.
Profilaktyczne posiłki i napoje
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2025 - Poradnik pracodawcy w zakresie BHP
Bhp przy pracy zdalnej
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2025 - Poradnik pracodawcy w zakresie BHP
Bhp przy pracy zdalnej
Pomocnik Kadrowego do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 5 z dnia 1.03.2025
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w porze zimowej
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 4 (1227) z dnia 1.02.2025
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków profilaktycznych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 1 (625) z dnia 1.01.2025
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 103 (2186) z dnia 23.12.2024
Odliczenie VAT od zakupu posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 22 (622) z dnia 20.11.2024
Zapewnienie pracownikom posiłków profilaktycznych
Dodatek nr 12 do Poradnika VAT nr 16 z dnia 20.08.2024 - Świadczenia nieodpłatne w świetle ustawy o VAT
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Dodatek nr 23 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 22 z dnia 1.08.2024 - Wydatki na pracowników i osoby współpracujące - kompleksowe rozliczenie w firmie
Ochrona pracowników przed upałami w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 60 (2143) z dnia 25.07.2024
Zapewnienie pracownikom napojów w okresie letnim
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 14 (608) z dnia 10.07.2024
Karty lunchowe w przychodach pracownika i zleceniobiorcy
Gazeta Podatkowa nr 36 (2119) z dnia 2.05.2024
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 5 (1192) z dnia 10.02.2024
Posiłki i poczęstunki w rachunku kosztowym
Gazeta Podatkowa nr 5 (2088) z dnia 15.01.2024
Ewidencja wybranych obowiązkowych świadczeń na rzecz pracowników
Gazeta Podatkowa nr 73 (2052) z dnia 11.09.2023
Art. 232 - wersja czasowa od 19.07.2022 r. do 30.07.2023 r.
Wydatki na zakup wody wydawanej pracownikom
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 21 (1172) z dnia 20.07.2023
Zapewnienie pracownikom posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 13 (589) z dnia 10.07.2023
Zasady bhp
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2023 - Elastyczne formy świadczenia pracy
Treść indywidualnego porozumienia z pracownikiem wykonującym pracę zdalną
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 6 (576) z dnia 10.03.2023
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w zimie
Gazeta Podatkowa nr 97 (1972) z dnia 5.12.2022
Praca zdalna na nowych zasadach
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 23 (569) z dnia 1.12.2022
VAT przy nieodpłatnych świadczeniach na rzecz pracowników
Gazeta Podatkowa nr 66 (1941) z dnia 18.08.2022
Posiłki dla pracowników jako przychód i koszt
Gazeta Podatkowa nr 62 (1937) z dnia 4.08.2022
Art. 232 - wersja czasowa od 30.07.2020 r. do 18.07.2022 r.
Zakup posiłków w kosztach pracodawcy
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 55 (1930) z dnia 11.07.2022 - Rozliczenie wydatków pracowniczych w podatku dochodowym
Bezpieczeństwo i higiena pracy w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 52 (1927) z dnia 30.06.2022
Koszty pracownicze
Przegląd Podatku Dochodowego nr 10 (562) z dnia 20.05.2022
Obowiązki pracodawcy wynikające z przepisów bhp
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 10 (562) z dnia 20.05.2022
Produkty spożywcze i gastronomia w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 25 (1900) z dnia 28.03.2022
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 6 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 6 z dnia 10.03.2022 - Ochrona zatrudnienia pracowników ze względu na warunki pracy
ZUS od posiłków dla pracowników finansowanych przez zakład pracy
Gazeta Podatkowa nr 14 (1889) z dnia 17.02.2022
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 102 (1873) z dnia 23.12.2021
Skutki podatkowe zapewnienia posiłków pracownikom
Gazeta Podatkowa nr 89 (1860) z dnia 8.11.2021
Karty przedpłacone na nabycie posiłków profilaktycznych i innych produktów spożywczych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 21 (549) z dnia 1.11.2021
Zwrócony pracownikowi koszt posiłku
Przegląd Podatku Dochodowego nr 20 (548) z dnia 20.10.2021
Czy pracownik może otrzymać ryczałt zamiast zimnych napojów?
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 25 (1104) z dnia 1.09.2021
Dofinansowanie z różnych źródeł posiłków dla pracowników
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 16 (538) z dnia 10.08.2021
Obowiązki z zakresu bhp w sezonie letnim
Gazeta Podatkowa nr 61 (1832) z dnia 2.08.2021
PIT i ZUS od wartości kart na posiłki dla pracowników
Gazeta Podatkowa nr 30 (1801) z dnia 15.04.2021
Napoje profilaktyczne
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2021 - Wybrane zagadnienia z zakresu BHP
Posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2021 - Wybrane zagadnienia z zakresu BHP
Karty przedpłacone służące do zakupu produktów żywnościowych
Dodatek nr 7 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 7 z dnia 1.04.2021 - Zwolnienie z oskładkowania niektórych rodzajów przychodów w świetle interpretacji ZUS
Zapewnienie odpowiednich warunków bhp w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 6 (1777) z dnia 21.01.2021
Zakup bonów/kuponów żywieniowych dla pracowników
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 35 (1078) z dnia 10.12.2020
Świadczenia wynikające z przepisów bhp
Przegląd Podatku Dochodowego nr 23 (527) z dnia 1.12.2020
Posiłki od pracodawcy w przychodach pracowniczych
Gazeta Podatkowa nr 91 (1757) z dnia 12.11.2020
Zakup posiłków profilaktycznych a prawo do odliczenia VAT
Gazeta Podatkowa nr 83 (1749) z dnia 15.10.2020
Zakup posiłków profilaktycznych a prawo do odliczenia VAT
Poradnik VAT nr 19 (523) z dnia 10.10.2020
Art. 232 - wersja czasowa od 5.06.2019 r. do 29.07.2020 r.
Przepisy stanowiące o obowiązku zapewnienia pracownikom napojów
Dodatek nr 11 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 14 z dnia 20.07.2020 - Świadczenia pracownicze w księgach jednostki
Zapewnienie warunków bhp w okresie letnim
Gazeta Podatkowa nr 55 (1721) z dnia 9.07.2020
Zapewnienie bezpiecznych warunków bhp w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 11 (1677) z dnia 6.02.2020
Posiłki i napoje profilaktyczne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 8 (1674) z dnia 27.01.2020
Bezpłatne wyżywienie dla pracowników i zleceniobiorców a przychód podatkowy i składki ZUS
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 3 (1046) z dnia 20.01.2020
Bony uprawniające do pobrania ciepłego posiłku zamiast posiłków profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 2 (1045) z dnia 10.01.2020
Zapewnienie uprawnionym pracownikom posiłków profilaktycznych w formie cateringu
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 1 (499) z dnia 1.01.2020
Posiłki i napoje profilaktyczne
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 21 (495) z dnia 1.11.2019
Wydatki na posiłki profilaktyczne dla pracowników
Dodatek nr 30 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 30 z dnia 20.10.2019 - Wydatki firmowe jako koszty podatkowe i bilansowe - wybrane zagadnienia
Karty na posiłki profilaktyczne dla pracowników - PIT i składki ZUS
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 30 (1037) z dnia 20.10.2019
Posiłki profilaktyczne także w formie cateringu
Dodatek nr 27 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 28 z dnia 1.10.2019 - Zmiany w przepisach wprowadzone w trakcie 2019 r.
Należność za niezwróconą przez pracownika odzież roboczą
Poradnik VAT nr 16 (496) z dnia 20.08.2019
Posiłki i napoje profilaktyczne
Poradnik VAT nr 15 (495) z dnia 10.08.2019
Posiłki profilaktyczne także w formie kateringu
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (1027) z dnia 10.07.2019
Karty żywieniowe dla pracowników po godzinach pracy trzeba oskładkować
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 20 (1027) z dnia 10.07.2019
Ujęcie w podatkowej księdze kosztu zakupu posiłków dla pracowników
Przegląd Podatku Dochodowego nr 13 (493) z dnia 1.07.2019
Profilaktyczne posiłki i napoje
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 50 (1612) z dnia 24.06.2019 - Zapewnienie warunków BHP w firmie
Wydatki na usługi gastronomiczne
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 48 (1610) z dnia 17.06.2019 - Wydatki pracownicze w kosztach podatkowych
Art. 232 - wersja czasowa od 12.01.2018 r. do 15.05.2018 r.
Dodatkowy posiłek przychodem pracownika
Gazeta Podatkowa nr 30 (1487) z dnia 12.04.2018
Posiłki profilaktyczne wyłączone z podstawy wymiaru składek ZUS
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 7 (457) z dnia 1.04.2018
Rozliczenie podatkowo-składkowe ekwiwalentu dla pracowników
Przegląd Podatku Dochodowego nr 5 (461) z dnia 1.03.2018
Art. 232 - wersja czasowa od 12.10.2016 r. do 11.01.2018 r.
Bezpieczeństwo i higiena pracy w porze zimowej
Gazeta Podatkowa nr 89 (1443) z dnia 6.11.2017
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Dodatek nr 25 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 27 z dnia 20.09.2017 - Rozliczanie świadczeń pracowniczych - Prawo pracy, podatki i ewidencja księgowa
Woda mineralna dla zleceniobiorców w czasie upałów
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (959) z dnia 20.08.2017
Przepisy stanowiące o obowiązku zapewnienia pracownikom napojów
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 15 (447) z dnia 1.08.2017
Wysokość diet w krajowej podróży służbowej
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 54 (1408) z dnia 6.07.2017 - Pracownik w podróży służbowej
Napoje profilaktyczne dla pracowników w porze letniej
Gazeta Podatkowa nr 50 (1404) z dnia 22.06.2017
Podstawa prawna przekazania pracownikom posiłków/napojów profilaktycznych
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 17 (952) z dnia 10.06.2017
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 8 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 8 z dnia 10.04.2017 - Składniki wynagrodzenia zwolnione ze składek ZUS i podatku dochodowego
Poczęstunki i posiłki w kosztach firmowych
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 22 (1376) z dnia 16.03.2017 - Firmowe wydatki w kosztach podatkowych
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 4 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 4 z dnia 10.02.2017 - Ochrona pracowników ze względu na warunki pracy
Zapewnienie odpowiedniej temperatury i posiłków profilaktycznych w okresie zimowym
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 34 (933) z dnia 1.12.2016
Ustalanie "krajowej" diety w podróży służbowej
Gazeta Podatkowa nr 96 (1346) z dnia 1.12.2016
Posiłki profilaktyczne w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 91 (1341) z dnia 14.11.2016
Art. 232 - wersja czasowa od 4.11.2014 r. do 11.10.2016 r.
Wydatki gastronomiczne w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 77 (1327) z dnia 26.09.2016
Napoje chłodzące zakupione dla pracowników
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (923) z dnia 20.08.2016
Letnie obowiązki z zakresu bhp
Gazeta Podatkowa nr 57 (1307) z dnia 18.07.2016
Wyliczanie diet za krajową podróż służbową
Gazeta Podatkowa nr 36 (1286) z dnia 5.05.2016
W porze zimowej więcej obowiązków bhp
Gazeta Podatkowa nr 98 (1243) z dnia 7.12.2015
Obowiązki pracodawców w okresie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 91 (1236) z dnia 12.11.2015
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 21 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 22 z dnia 10.11.2015 - Zwolnienie z oskładkowania i opodatkowania niektórych składników wynagrodzenia
Dostarczanie pracownikom posiłków profilaktycznych, napojów i odzieży roboczej
Dodatek nr 12 do Poradnika VAT nr 19 z dnia 10.10.2015 - Podmioty i czynności podlegające ustawie o VAT
Nieodpłatne przekazanie towarów
Poradnik VAT nr 18 (402) z dnia 20.09.2015
Zapewnienie odpowiednich warunków pracy w okresie letnim
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 71 (1216) z dnia 3.09.2015 - Zasady organizowania stanowisk pracy dla pracowników
Warunki pracy w okresie zimowym
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 71 (1216) z dnia 3.09.2015 - Zasady organizowania stanowisk pracy dla pracowników
Odliczenie VAT z tytułu nabycia posiłków profilaktycznych
Poradnik VAT nr 16 (400) z dnia 20.08.2015
Obowiązki pracodawcy wobec pracowników zatrudnionych w warunkach szczególnie uciążliwych
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 15 (399) z dnia 1.08.2015
Letnie obowiązki z zakresu bhp
Gazeta Podatkowa nr 58 (1203) z dnia 20.07.2015
Składki ZUS od świadczeń wynikających z przepisów bhp
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 19 (1164) z dnia 5.03.2015 - Świadczenia pracownicze zwolnione ze składek ZUS
Wydatki na posiłki w kosztach firmowych
Gazeta Podatkowa nr 99 (1140) z dnia 11.12.2014
Obowiązki bhp w sezonie zimowym
Gazeta Podatkowa nr 99 (1140) z dnia 11.12.2014
Zapewnienie posiłku profilaktycznego a wysokość diety za podróż służbową
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 35 (862) z dnia 10.12.2014
Zapewnienie pracownikom odpowiednich warunków pracy w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 23 (377) z dnia 1.12.2014
Składki ZUS od świadczeń wynikających z bhp
Gazeta Podatkowa nr 92 (1133) z dnia 17.11.2014
Art. 232 - wersja czasowa od 1.01.2009 r. do 3.11.2014 r.
Napoje profilaktyczne
Dodatek nr 17 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 18 z dnia 10.09.2014 - Leksykon BHP
Posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 17 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 18 z dnia 10.09.2014 - Leksykon BHP
Zapewnienie wody i innych napojów w czasie upałów
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 24 (851) z dnia 20.08.2014
Obowiązki wynikające z przepisów prawa pracy
Przegląd Podatku Dochodowego nr 13 (373) z dnia 1.07.2014
Obowiązki pracodawcy w czasie letnich miesięcy
Gazeta Podatkowa nr 49 (1090) z dnia 18.06.2014
Posiłki profilaktyczne
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 26 (1067) z dnia 31.03.2014 - Jak chronić zdrowie pracowników w miejscu pracy?
Zimowe obowiązki pracodawcy w zakresie bhp
Gazeta Podatkowa nr 7 (1048) z dnia 23.01.2014
Czy zapewnienie posiłków profilaktycznych wpływa na wysokość diety?
Dodatek nr 36 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 35 z dnia 10.12.2013 - Podróże służbowe - przepisy, wyjaśnienia
Pora zimowa dokłada pracodawcy obowiązków
Gazeta Podatkowa nr 94 (1031) z dnia 25.11.2013
Świadczenia wynikające z przepisów o bezpieczeństwie i higienie pracy
Dodatek nr 21 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 22 z dnia 10.11.2013 - Składniki wynagrodzenia bez składek i podatku
Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w okresie zimowym
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 22 (352) z dnia 10.11.2013
Woda i napoje zapewnione przez pracodawcę
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 84 (1021) z dnia 21.10.2013 - Opodatkowanie pozapłacowych świadczeń pracowniczych
Zapewnienie posiłków pracownikom
Dodatek nr 30 do Biuletynu Informacyjnego dla Służb Ekonomiczno - Finansowych nr 29 z dnia 10.10.2013 - Świadczenia pracownicze wyłączone ze składek ZUS w 2013 r.
Zapewnienie posiłków
Przegląd Podatku Dochodowego nr 19 (355) z dnia 1.10.2013
Napoje i posiłki profilaktyczne
Dodatek nr 14 do Przeglądu Podatku Dochodowego nr 18 z dnia 20.09.2013 - Dochody wolne od podatku
Zapewnienie odpowiednich warunków w okresie letnim
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 74 (1011) z dnia 16.09.2013 - Jak przygotować stanowisko pracy dla pracownika?
Świadczenia wynikające z przepisów bhp
Dodatek do Gazety Podatkowej nr 56 (993) z dnia 15.07.2013 - Składki ZUS od świadczeń pracowniczych
W czasie lata pracodawcy przybywa obowiązków
Gazeta Podatkowa nr 54 (991) z dnia 8.07.2013
Obowiązek zapewnienia pracownikom zimnych napojów wynikający z przepisów bhp
Zeszyty Metodyczne Rachunkowości nr 13 (349) z dnia 1.07.2013
Czy posiłki profilaktyczne zmniejszają dietę z tytułu podróży służbowej?
Biuletyn Informacyjny dla Służb Ekonomiczno-Finansowych nr 15 (806) z dnia 20.05.2013
Składki ZUS od kart żywieniowych
Gazeta Podatkowa nr 32 (969) z dnia 22.04.2013
Posiłki, napoje oraz środki higieny
Dodatek nr 4 do Ubezpieczeń i Prawa Pracy nr 4 z dnia 10.02.2013 - Ochrona pracowników ze względu na warunki pracy
Warunki pracy w okresie zimowym zgodne z wymogami bhp
Gazeta Podatkowa nr 5 (942) z dnia 17.01.2013
Dieta i posiłek regeneracyjny w podróży służbowej
Ubezpieczenia i Prawo Pracy nr 2 (332) z dnia 10.01.2013
Opodatkowanie ekwiwalentu za posiłki profilaktyczne
Przegląd Podatku Dochodowego nr 1 (337) z dnia 1.01.2013
«
1
2
3
4
5
»
 
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

  • niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

    Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

    Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

  • Dobrowolna zgoda.

    Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o., ul. Owocowa 8, 66-400 Gorzów Wlkp., tel. 95 720 85 40, faks 95 720 85 60